(ВІДЕО) Понад 38 тисяч пачок контрабандних сигарет виявили правоохоронці на Одещині

НАЗАД
27 липня 2017 11:22

Сьогодні вранці, в рамках проведення спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2017», правоохоронці виявили понад 38 тисяч пачок контрабандних сигарет. Інформація щодо контрабандного переміщення сигарет з іноземного судна на берег маломірним кат

Сьогодні вранці, в рамках проведення спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2017», правоохоронці виявили понад 38 тисяч пачок контрабандних сигарет. Інформація щодо контрабандного переміщення сигарет з іноземного судна на берег маломірним катером була завчасно отримана від оперативного підрозділу Південного регіонального управління Держприкордонслужби.

Учора ввечері прикордонники фіксували рух маломірного плавзасобу з пункту технічного спостереження «Лебедівка». Прикордонний наряд спостерігав, як з узбережжя в море на великій швидкості вийшов невідомий катер. А вже за кілька годин цей маломірний плавзасіб повертався в напрямку пункту базування флоту рибної промисловості, який розташований поблизу населеного пункту Лебедівка Татарбунарського району Одеської області. Саме там і чекала на нього спільна міжвідомча група у складі офіцерів оперативно-розшукового відділу Південного регіонального управління та співробітників відділу «К» СБУ в Одеській області.

Під час огляду будівель вказаного пункту базування правоохоронці виявили тютюнові вироби в загальній кількості 38,5 тисячі пачок. В ході з’ясування обставин було встановлено,що сигарети доставлялись з іноземного судна, яке знаходилось за 12 мильною зоною, а саме – за межами територіального моря.

Особу, яка здійснювала управління маломірним судном, притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 202 КупАП (Вихід за межі 2 миль без радіо засобів зв’язку) та за ст. 204-1 КупАП (Порушення державного кордону поза пунктами пропуску). На цей час капітан катера заперечує свою причасність до протиправної діяльності.

Виявлений вантаж тютюнових виробів вилучено та передано представникам ДФС в Одеській області. Вирішується питання щодо вилучення катеру, як засобу переміщення підакцизних товарів поза зоною митного контролю.

Наразі тривають слідчі дії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси