В Одесу з ремонту повернувся корабель Морської охорони «Миколаїв»

НАЗАД
28 жовтня 2016 12:39

Учора в Одесу з Миколаєва з планового докового ремонту повернувся корабель Морської охорони «Миколаїв».

Учора в Одесу з Миколаєва з планового докового ремонту повернувся корабель Морської охорони «Миколаїв».

Тендер на проведення докового ремонту «залізного охоронця» морських кордонів був рекордним. Адже аж 7 підприємств боролися за можливість відремонтувати прикордонний корабель. Переможцем тендеру стало одне з провідних судноремонтних підприємств Миколаєва. І це стало доволі символічним, оскільки корабель Морської охорони «Миколаїв» підшефний Миколаївській міській раді. А місто Миколаїв – знане місто корабелів.

Майже 50 діб ремонту екіпаж «Миколаєва» провів у гостях у своїх шефів, які підтримували прикордонників і матеріально, і морально.  Дуже багато допомогли морським прикордонникам у обслуговуванні додаткового обладнання, покращенні побуту під час несення служби в морі підприємства міста.

Вперше корабель піднімали на причальну стінку наземним краном з вантажопідйомністю 900 тонн. Зазвичай кораблі піднімають за допомогою плавучого доку, в який заходить корабель, і вже в ньому піднімається в завод. Однак така процедура дуже затратна. Тому, з метою економного витрачання ремонтних коштів, було проведено унікальну операцію підйому та спуску 250-тонного корабля за допомогою крану.

Традиційно, після завершення ремонту на ходові випробування залучаються фахівці судноремонтного підприємства, які не просто звітують про виконання, а й особисто випробують якість своєї роботи. Цього разу на переході з Миколаєва до Одеси корабель успішно пройшов всі випробування.

І вже завтра екіпаж корабля Морської охорони «Миколаїв» розпочне підготовку до служби з охорони державного кордону та виключної (морської) економічної зони України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси