В Національній академії Держприкордонслужби відбулась міжнародна науково-практична конференція

НАЗАД
26 листопада 2021 12:59

В Національній академії Державної прикордонної служби України відбулась ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Освітньо-наукове забезпечення діяльності складових сектору безпеки та оборони України».

Захід організовано спільно із представниками Національної академії Національної гвардії України, Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, Національної академії Служби Безпеки України, Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Харківського національного університету внутрішніх справ, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Військової академії (м. Одеса) та за підтримки міжнародної організації ООН Жінки в Україні.

Робота конференції складалась із двох частин – пленарного засідання та п’яти секційних засідань за такими напрямками:

забезпечення міжнародної, національної та прикордонної безпеки, державне і військове управління складових сектору безпеки і оборони України: актуальні проблеми та напрями їх вирішення;

правові аспекти національних, безпекових та оборонних спроможностей;

психолого-педагогічні та морально-психологічні проблеми професійної підготовки персоналу сектору безпеки і оборони України;

проблеми сучасної філології, лінгвістики та навчання іноземних мов для професійного спілкування;

озброєння, військова техніка та всебічне забезпечення оперативно-службових (бойових) дій структур сектору безпеки і оборони.

Також до наукового зібрання долучились представники міжнародних організацій та закордонних закладів освіти – Європейської Агенції прикордонної та берегової охорони FRONTEX, Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні, посольства США в Україні, а також науковці освітніх закладів Словаччини, Литви та Грузії. Загалом в онлайн-конференції взяли участь понад 170 осіб.

На початку пленарного засідання конференції ректор Національної академії Держприкордонслужби України генерал-майор Олександр Луцький висловив щиру вдячність всім учасникам конференції та зауважив, що лише науковий підхід дозволяє зазирнути за обрії того, що відбувається в практичній площині, окреслити коло проблем, визначити шляхи їхнього вирішення та подальші напрямки розвитку.

Особливу увагу учасників привернули доповіді з наступних тем – «Стратегічні комунікації НАТО та оборонна реформа України», «Підтримка Консультативної місії ЄС в Україні у боротьбі з транскордонною злочинністю на українсько-молдовському кордоні», «Особливості інтегрованої системи інформаційної безпеки» та «Трансформація військової освіти в контексті реалізації стандартів НАТО». Також під час конференції іноземні експерти поділились досвідом своїх країн, зокрема Головний спеціаліст Школи прикордонної служби Державної прикордонної служби Литви Антанас Лепешка розповів про спільне патрулювання на внутрішніх кордонах Європейського Союзу, а професор Університету Грузії «Національної академії оборони Грузії імені Давида Агмашенебелі» Георгій Чіладзе виступив з доповіддю на тему: «Оборонні завдання країни та управління інтелектуальною власністю в структурі Міністерства оборони Грузії».

Нові ідеї, що були озвучені під час Міжнародної науково-практичної конференції сприятимуть всебічному розвитку освіти та науки у закладах вищої освіти сектору безпеки і оборони. За результатом конференції буде підготовлено збірник тез наукових доповідей та в електронному варіанті розміщений на офіційному сайті Національної академії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси