В Адміністрації Держприкордонслужби відбулась зустріч із інспекційною групою військових спостерігачів ОБСЄ

НАЗАД
26 жовтня 2016 12:05

Нещодавно в Адміністрації Держприкордонслужби України відбулась зустріч директора Департаменту охорони державного кордону Анатолія Махнюка з багатонаціональною інспекційною групою військових спостерігачів під керівництвом Канади, що складається із предста

Нещодавно в Адміністрації Держприкордонслужби України відбулась зустріч директора Департаменту охорони державного кордону Анатолія Махнюка з багатонаціональною інспекційною групою військових спостерігачів під керівництвом Канади, що складається із представників Канади, Королівства Данії та Королівства Нідерландів. Зустріч була організована з метою ознайомлення військових інспекторів із  діяльністю Державної прикордонної служби України в умовах сучасної військово-політичної обстановки в Україні.

Практика проведення таких заходів має важливе значення у контексті поширення серед держав-учасниць ОБСЄ правдивої та об’єктивної інформації про ситуацію на сході України і є часткою міжнародних зусиль, спрямованих на врегулювання конфлікту. 

Група перебуватиме на території України до кінця жовтня з метою моніторингу військово-політичної ситуації у центральному та південно-східному регіонах України з подальшим інформування держав ОБСЄ.  Основним завданням військових інспекторів визначено проведення спостережних заходів згідно з положеннями Віденського документа ОБСЄ про заходи зміцнення довіри і безпеки.

Зокрема під час зустрічі іноземній делегації було презентовано інформацію щодо функцій та завдань Державної прикордонної служби України, порядку діяльності контрольних пунктів в’їзду–виїзду вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей та на адміністративній ділянці з  тимчасово окупованою територією АР Крим, станом інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону та подальшою програмою розвитку Держприкордонслужби.

Ставлячи конструктивні запитання членам української делегації, військові інспектори ОБСЄ проявили щирий інтерес до існуючої проблематики, зокрема в зоні відповідальності Оперативно-тактичного угрупування «Луганськ», ділянка якого інспектується протягом поточного тижня.

Під час дискусії не залишилися поза увагою і питання забезпечення регіональної прикордонної безпеки. Наприкінці сторони домовилися про проведення для представників Багатонаціональної інспекційної групи окремого брифінгу на ділянці Луганського прикордонного загону. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси