В Адміністрації Держприкордонслужби обговорили питання інформаційної взаємодії між контролюючими службами

НАЗАД
15 лютого 2017 14:31

Нещодавно в Адміністрації Держприкордонслужби відбулась міжвідомча нарада щодо впровадження на виконання доручення Президента України системи інформаційної взаємодії між Держприкордонслужбою та Державною фіскальною службою.

Нещодавно в Адміністрації Держприкордонслужби відбулась міжвідомча нарада щодо впровадження на виконання доручення Президента України системи інформаційної взаємодії між Держприкордонслужбою та Державною фіскальною службою.  Зазначені нововведення дозволять здійснювати обмін інформацією між контрольними службами та значно скоротити час проходження прикордонного та митного контролю громадянами, які перетинають державний кордон.

Зокрема на нараді обговорювались питання щодо стану проведення експерименту з інформаційної взаємодії в пункті пропуску для автомобільного сполучення через державний кордон «Нові Яриловичі», що на Чернігівщині.

Перший заступник Голови Держприкордонслужби України Василь Серватюк  зазначив, що прикордонним відомством у стислий термін було виконано усі заходи, визначені керівництвом держави та у тестовому режимі реалізовано програмно-технічні нововведення у зазначеному пункті пропуску.

За допомогою нової системи інформаційної взаємодії відомості про транспортний засіб, водія та пасажирів перевірені інспектором прикордонної служби автоматично в режимі «онлайн» надходитимуть представникам фіскальної служби. Запровадження цих змін дозволить уникнути дублювання у внесенні інформації до баз даних, здійснювати перевірку паспортних документів та ідентифікацію подорожуючих без виходу з автомобіля, що, у свою чергу, значно підвищить комфорт та  швидкість оформлення громадян, які прямують через державний кордон.

За результатами наради, прийнято рішення щодо визначення оптимальних шляхів подальшої роботи з нормативного урегулювання та поетапної модернізації  інформаційних систем між Держприкордонслужбою та Державною фіскальною службою України на постійній основі в усіх пунктах пропуску. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси