Українсько-румунський кордон відтепер патрулюватимуть спільні прикордонні наряди

НАЗАД
18 жовтня 2017 18:27

Спільне патрулювання є одним із сучасних методів у системі управління кордонами ЄС, передбаченим Шенгенським кодексом та іншими нормативними документами. Вони дають змогу більш ефективно протидіяти організованій злочинній діяльності, оперативно реагувати

Прикордонники Ізмаїльського загону розпочали спільні патрулювання державного кордону, що проходить по річці Дунай, з підрозділами Берегової Охорони прикордонної поліції Румунії.

Така практика запроваджена в рамках Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про спільне патрулювання українсько-румунського державного кордону та протоколу прикордонних відомств обох країн.

Спільне патрулювання є одним із сучасних методів у системі управління кордонами ЄС, передбаченим Шенгенським кодексом та іншими нормативними документами. Вони дають змогу більш ефективно протидіяти організованій злочинній діяльності, оперативно реагувати на спроби порушників незаконно перетинати кордон та переправляти контрабандні товари. Такі заходи дозволять економити кадрові, транспортні, технічні та паливні ресурси. Також завдяки нимвідбувається практичний  обмін досвідом у сфері забезпечення охорони кордону.

Варто зазначити, що патрулювання здійснюється поблизу спільного державного кордону і може реалізовуватись з використанням катерів, автотранспорту тієї країни, на території якої здійснюється спільне патрулювання.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси