Українські та молдовські прикордонники вперше разом вийшли на охорону кордону, що межує з Придністров’ям

НАЗАД
08 грудня 2017 11:17

Учора вперше розпочалося спільне патрулювання на ділянці відділу «Велика Кісниця» Могилів-Подільського загону.

Учора вперше розпочалося спільне патрулювання на ділянці відділу «Велика Кісниця» Могилів-Подільського загону і продовжилося по «зеленому» кордону, що охороняється відділами «Студена» та «Болган». Ці підрозділи охороняють державний кордон України  з  Придністров’ям протяжністю близько 50 кілометрів.

Першими виступили на охорону державного кордону у складі спільного прикордонного наряду начальник Могилів-Подільського загону Південного регіонального управління Держприкордонслужби полковник Юрій Василик та начальник Регіонального управління «NОRD» Прикордонної поліції Республіки Молдова головний комісар Марін Андронік. По його завершенню керівники прикордонних підрозділів підписали рапорт про результати спільного патрулювання, своїм  прикладом засвідчивши не лише добросусідські відносини між двома країнами, а й глибоке розуміння важливості справи, головним вектором якої є забезпечення надійної охорони державного кордону.

Спільні патрулювання на центральній ділянці українсько-молдовського кордону, так званому Придністровському сегменті, за участю молдовських колег – є новою формою охорони кордону, яка спрямована на протидію транскордонній злочинності. Його основні аспекти були обговорені минулого тижня на прикордонно-представницькій зустрічі за участю начальника загону Юрія Василика та головного комісара Маріна Андроніка.

Прикордонники обох країн, які  здійснюють охорону українсько-молдовського рубежу, пройшли навчання та опанували юридичні і практичні тонкощі здійснення такого виду прикордонної охорони.

Варто зазначити, що спільні патрулювання проходять виключно з української сторони.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси