У прикордонному селищі на Сумщині відкрили Алею пам’яті захисників України

НАЗАД
09 вересня 2024 12:23

 

Днями у центрі селища Ямпіль, що на Сумщині, на знак вдячності та в пам’ять про героїв Ямпільської громади, які віддали своє життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, відкрито Алею пам’яті захисників України.

На Алеї пам’яті розміщені світлини 25 полеглих захисників, серед них й трьох прикордонників – головного сержанта Максима Кудряшова, старших майстер-сержантів Віталія Бурима та Сергія Литвяка.

Учасники заходу схилили голови перед світлою пам’яттю земляків, які загинули та полягли у бою під час виконання службового обов’язку.

Віталій Бурим народився 12 червня 1983 року в місті Конотоп. З 2005 року проходив службу в Державній прикордонній службі України. У перший день повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Віталій Бурим у складі зведеного загону прикордонників з Сумщини вибув для захисту й оборони міста Чернігова. 26 лютого 2022 року під час несення служби на одному з блок-постів біля міста Чернігова розпочався артилерійський обстріл. У ході бою Віталій Бурим отримав смертельне поранення.

Сергій Литвяк народився 7 вересня 1976 року в м. Шостка. У 2000 році вступив до лав Державної прикордонної служби України, проходив службу в прикордонних підрозділах Сумщини. Сергій Литвяк також брав безпосередню участь в обороні й захисті міста Чернігова. Охоронці кордону, перебуваючи під численними масованими авіаційними, артилерійськими та мінометними обстрілами, гідно давали відсіч російським окупантам, які постійно намагалися прорвати позиції наших захисників. 4 березня 2022 року під час чергового обстрілу позиції прикордонників Сергій Литвяк отримав поранення несумісні з життям.

Максим Кудряшов народився 11 лютого 1996 року в селі Первомайське Глухівського району Сумської області. У 2018 році закінчив Глухівський агротехнічний інститут імені С.А. Ковпака Сумського національного аграрного університету, і, майже відразу, вирішив присвятити своє життя справі захисту державного кордону України. У серпні 2018 року Максим Кудряшов розпочав службу в одному з підрозділів Сумського прикордонного загону. В кінці 2019 року для подальшого проходження служби він був переведений до Луганського прикордонного загону, а в 2021 році знову повернувся на рідну Сумщину. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну Максим Кудряшов у складі зведеного прикордонного підрозділу від Сумщини брав участь у захисті й обороні м. Чернігів. 29 жовтня 2023 року під час виконання завдань з охорони й оборони державного кордону на Сумщині, Максим Кудряшов загинув. Йому назавжди залишилось 27 років.

Наприкінці заходу військові капелани провели панахиду за загиблими воїнами, присутні поклали квіти до стел зі світлинами полеглих захисників.

Честь і слава незламним, справжнім патріотам України!

Вічна Слава і Пам’ять Героям!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси