У Румунії відбулась зустріч спеціалістів аналітичних підрозділів прикордонних відомств

НАЗАД
19 жовтня 2017 16:27

Під час зустрічі українські та румунські аналітики проаналізували окремі елементи обстановки на спільному українсько-румунському державному кордоні, обговорили питання щодо напрямів вдосконалення співпраці з інформаційної взаємодії у розрізі подальшої ім

Сьогодні, 19 жовтня 2017 року, в м. Редеуць (Румунія) відбулась робоча зустріч експертів аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та Румунії.

Під час зустрічі українські та румунські аналітики  проаналізували окремі елементи обстановки на спільному українсько-румунському державному кордоні, обговорили питання щодо напрямів вдосконалення співпраці з інформаційної взаємодії у розрізі подальшої імплементації положень Протоколу між Адміністрацією Державної прикордонної служби України та Генеральним інспекторатом Прикордонної поліції Міністерства внутрішніх справ Румунії про порядок обміну статистичною та аналітичною інформацією про обстановку на державних кордонах України і Румунії від 31 травня 2016 року.

Враховуючи динамічну обстановку на українсько-румунському державному кордоні прикордонні аналітики підтвердити готовність до спільного аналізу загроз прикордонній безпеці на цій ділянці для адекватного реагування на можливі ризики 2018 року.

Варто зазначити, що з 2016 року аналіз ризиків визначено як окремий елемент загальноєвропейської системи інтегрованого управління кордонами, який Державна прикордонна служба України активно впроваджує з огляду на досвід країн Європейського Союзу, національні особливості та власну практику.

Зокрема, завдання щодо удосконалення системи аналізу ризиків з використанням спільної інтегрованої моделі аналізу ризиків держав – членів ЄС, визначено Планом заходів щодо реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами, який було затверджено 31 серпня 2016 року розпорядженням Кабінету Міністрів України № 626-р.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси