У Національній академії пройшла IX Всеукраїнська науково-практична конференція

НАЗАД
09 грудня 2016 10:11

Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького є постійним організатором та співорганізатором Всеукраїнських і Міжнародних науково-практичних конференцій з широкого кола актуальних питань для науковців, слухачів, ку

Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького є постійним організатором та співорганізатором Всеукраїнських і Міжнародних науково-практичних конференцій з широкого кола актуальних питань для науковців, слухачів, курсантів та студентів.

8 грудня 2016 року у вищому навчальному закладі Державної прикордонної служби України провели IX Всеукраїнську науково-практичну конференцію за темою «Освітньо-наукове забезпечення діяльності правоохоронних органів і військових формувань України».

Метою науково-практичної конференції стало обговорення стану та перспектив розвитку освіти і науки у вищих навчальних закладах, пошук шляхів удосконалення взаємодії між правоохоронними і військовими формуваннями України під час їх спільних дій щодо забезпечення національної безпеки держави.

У конференції взяли участь представники Адміністрації Державної прикордонної служби, органів охорони державного кордону, науково-дослідних державних установ, науково-педагогічний персонал вищих навчальних закладів України та представники іноземної делегації Республіки Польща.

Відкриваючи конференцію ректор Національної академії генерал-майор Олег Шинкарук зауважив, що «у зв’язку з подіями, що відбуваються на території нашої країни, та для запобігання загрозам, що виникли внаслідок агресії східного сусіда, Академії Держприкордонслужби довелося переформатувати свою освітню та наукову діяльність, а навчання курсантів проводити за новими освітньо-професійними програмами, в яких посилено військово-прикордонну компоненту».

Під час свого виступу Олег Шинкарук також підкреслив, що «досвід проведення антитерористичної операції свідчить про надзвичайну актуальність координації діяльності правоохоронних органів та інших суб’єктів забезпечення національної безпеки України, а визначення пріоритетних напрямків розвитку військової науки підвищить ефективність наукових досліджень у цій сфері. Особливо важливим, - на його думку, - на сьогодні є налагодження та зміцнення зв’язків між вищими військовими навчальними закладами різних силових структур».

Загалом під час конференції була проведена робота за такими напрямами як державне та військове управління оперативно-тактичного та стратегічного рівнів, охорона державного кордону, озброєння, військова техніка та всебічне забезпечення оперативно-службових (бойових) дій правоохоронних органів і військових формувань та інші важливі питання.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси