У Києві обговорили процес обміну даними у сфері боротьби зі злочинністю в державах-членах ГУАМ

НАЗАД
24 березня 2017 15:50

23 - 24 березня 2017 року в Секретаріаті Організації за демократію та економічний розвиток (ГУАМ) у м. Києві відбулось 8 засідання Робочої підгрупи з правової статистики.

23 - 24 березня 2017 року в Секретаріаті Організації за демократію та економічний розвиток (ГУАМ) у м. Києві відбулось 8 засідання Робочої підгрупи з правової статистики.

У заході взяли участь представники Адміністрації Держприкордонслужби України, Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Служби безпеки України, Державної служби статистики України, а також представники відповідних відомств Грузії, Молдови, Азербайджану.

У ході засідання учасники обговорили процес обміну даними у сфері боротьби зі злочинністю в державах-членах ГУАМ, опрацювання загального інформаційного бюлетеня за минулий рік, а також питання створення загального банку даних країн ГУАМ.

За підсумками роботи групи було підписано протокол. Зокрема, ним визначалася позитивна оцінка в роботі над розробкою статистичного бюлетеню про відомості зі стану злочинності в країнах ГУАМ за останні роки. При цьому всі учасники рекомендували оприлюднити його для громадськості та направити для ознайомлення дипломатичними каналами.

Крім того, було затверджено рішення учасників засідання щодо активізації роботи над створенням загального банку даних ГУАМ. Зокрема, наголошувалося про розроблення проекту Угоди про обмін інформацією в сфері боротьби зі злочинністю з його подальшою передачею для розгляду на урядовому рівні країн.

Варто нагадати, що Організація за демократію та економічний розвиток була створена на Київському саміті ГУАМ 23 травня 2006 року. Основними її цілями визначено затвердження демократичних цінностей, забезпечення верховенства права і поваги до прав людини; забезпечення постійного розвитку країн-учасників; укріплення міжнародної та регіональної безпеки та стабільності; запровадження європейської інтеграції для створення загального простору безпеки.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси