Співробітники Держприкордонслужби та представники організацій з захисту прав людини провели спільну координаційну нараду

НАЗАД
08 грудня 2016 16:18

Сьогодні в Одесі в Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби України відбулася спільна координаційна нарада прикордонників та представників організацій з захисту прав людини.

Сьогодні в Одесі в Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби України відбулася спільна координаційна нарада прикордонників та представників організацій з захисту прав людини.

У зустрічі взяли участь тимчасово виконуючий обов`язки начальника Південного регіонального управління генерал-майор Віктор Бабюк, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Анатолій Пазичук, партнер Міжнародної організації з міграції - голова ГО «Верітас» Наталя Савицька та виконавчий партнер УВКБ ООН в Одеській області президент ГО «Десяте квітня» Марина Курочкіна.

До наради в режимі відео-конференції приєдналися й представники усіх структурних підрозділів охорони державного кордону.

Учасники наради спланували спільні заходи на наступний рік та обговорили питання щодо покращення співпраці з питань надання притулку на території України іноземцям. Особливу увагу учасники конференції звернули на налагодження дієвого механізму взаємообміну інформацією та практичним аспектам допуску та доступу до процедури надання і отримання притулку в межах відомчої компетенції Держприкордонслужби України.

Під час наради Віктор Бабюк зазначив, що «Державна прикордонна служба України, реалізовуючи надані правоохоронні повноваження, приділяє значну увагу створенню сучасних підходів у роботі з іноземними громадянами, які забезпечують права і свободи людини та відповідність європейським стандартам. Зважаючи на європейські перспективи України та її курс на Євроінтеграцію, пріоритетним завданням прикордонного відомства є неухильне дотримання законодавства та міжнародних зобов’язань України з питань забезпечення прав людини, зокрема, шукачів притулку, особливо під час проходження процедур прикордонного контролю в пунктах пропуску».

Також начальник сектору по роботі з іноземцями регіонального управління підполковник Павло Мамай презентував результати співпраці з представниками неурядових організації, проведених заходів з удосконалення відомчої системи тримання затриманих осіб та розповів про позитивні зміни в нормативному врегулюванні обговорюваних питань.

У свою чергу, Анатолій Пазичук розповів про результати роботи апарату Омбудсмена, звернув увагу всіх присутніх на актуальні питання щодо забезпечення прав людини та презентував тематичний навчальний тренінг.

За підсумками проведеної наради представники громадських організацій високо оцінили діяльність прикордонного відомства за цим напрямком роботи та позитивно відзначили відкритість прикордонників у співпраці з питань забезпечення прав і свобод людини.

Наприкінці наради тимчасово виконуючий обов`язки начальника Південного регіонального управління подякував запрошеним учасникам координаційної наради за конструктивну взаємодію та за сприяння у справі охорони державного кордону.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси