Співробітники Держприкордонслужби для виявлення правопорушників активно використовують базу даних Інтерполу

НАЗАД
03 квiтня 2017 11:48

Співробітники Держприкордонслужби під час заходів прикордонного контролю активно використовують базу даних Інтерполу. В результаті її використання охоронці кордону майже щоденно викривають правопорушників, які знаходяться у міжнародному розшуку за злочини

Співробітники Держприкордонслужби під час заходів прикордонного контролю активно використовують базу даних Інтерполу. В результаті її використання охоронці кордону майже щоденно викривають правопорушників, які знаходяться у міжнародному розшуку за злочини, вчинені як в Україні, так і за її межами.

Так, минулої доби прикордонники Чернівецького загону у пункті пропуску «Мамалига» в результаті використання бази даних Інтерполу виявили правопорушника, громадянина Молдови, якого розшукували правоохоронці Італії. Громадянина Молдови арештовано та передано співробітникам Національної поліції. 

Спрацювання бази даних Інтерполу відбулося учора і у пункті пропуску  «Старокозаче», що на Одещині. Під час заходів контролю прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили, що ще один громадянина Молдови знаходиться у міжнародному розшуку.

А прикордонники Мукачівського загону за базою даних у пункті пропуску «Лужанка» виявили у громадянина Італії, який прямував в Україну, паспорт, що вважається викраденим чи загубленим. Тому громадянину відмовлено в пропуску в Україну та повернуто зворотно.

Також за допомогою бази даних Інтерополу прикордонники Луцького загону виявили учора  викрадений у Польщі автомобіль «Мерседес» 2003 року випуску. Ним через пункт пропуску «Доманове» намагався перетнути кордон громадянин України. Автомобіль передано представникам Нацполіції.

Щодо всіх випадків виявлених правопорушень поінформовано чергового Укрбюро Інтерполу  в м. Київ.

Варто зазначити, що лише з початку року співробітниками Держприкордонслужби реалізовано 700 інформацій в результаті спрацювань бази даних Інтерполу.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси