Собачий тандем допоміг прикордонникам виявити наркотики

НАЗАД
14 серпня 2016 13:14

Напевно, у кожної людини образ прикордонника асоціюється із військовим у формі, поряд з яким стоїть службовий собака. І це практично так. Кожен день чи на «зеленому кордоні», чи у пунктах пропуску поряд з охоронцями держрубежу несуть службу собаки.

Напевно, у кожної людини образ прикордонника асоціюється із військовим у формі, поряд з яким стоїть службовий собака. І це практично так. Кожен день чи на «зеленому кордоні», чи у пунктах пропуску поряд з охоронцями держрубежу несуть службу собаки.  Науково доведено, їх виключний нюх здатен находити 1 грам речовини на 10 літрів води. Завдяки собачого гострого нюху прикордонники виявляють заборонені речовини, як у великих об'ємах так і у малих.

Так, учора, в пункті пропуску «Рені» під час огляду автомобіля марки «Ауді», який зареєстрований у Нідерландах, прикордонниками Ізмаїльського загону було виявлено речовину рослинного походження сіро-зеленого кольору. В ході огляду транспортного засобу, на якому слідувало подружжя із Нідерландів, службовий собака «Ділар» спрацював на пасажирську дверцяту. Під час поглибленого прикордонно-митного огляду автомобіля у ніші дверцяти автомобіля було виявлено пачку із під  цигарок, у якій містилось більше 1 грам речовини рослинного походження.

По даному факту були повідомлені співробітники Ренійського відділення поліції. По прибуттю останніх речовину в рамках слідчих дій було вилучено. Після провітрювання автомобіля було прийнято рішення про повторне використання службового собаки. До огляду вже був залучений собака «Карат», який виявив пластиковий контейнер з речовину рослинного походження сіро-зеленого кольору вагою більше 5 грам.

Також за допомогою чотирилапих помічників в пункті пропуску «Ягодин-авто» в двох транспортних засобах, які намагалися виїхати з України, прикордонниками Луцького загону було виявлено майже 9 грам речовини рослинного походження, попередньо – марихуана. В автомобілі «Пежо» та «Фольксваген» української реєстрації наші співвітчизники везли 4,72 та 3,73 грамів речовини рослинного походження, приховану в особистих речах.

Наразі, співробітниками Національної поліції виявлені речовини вилучено для проведення експертизи.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси