Прикордонники зупинили на кордоні для додаткової перевірки вантажний потяг з деревиною

НАЗАД
15 сiчня 2017 10:20

Співробітники оперативних підрозділів Південного регіонального управління спільно з представниками управління захисту економіки Нацполіції, прокуратури, СБУ та Роздільнянського лісництва в Одеській області продовжують проводити заходи із недопущення здійс

Співробітники оперативних підрозділів Південного регіонального управління спільно з представниками управління захисту економіки Нацполіції, прокуратури, СБУ та Роздільнянського лісництва в Одеській області продовжують проводити заходи із недопущення здійснення незаконного вивезення деревини з території України.

Так, учора у міжнародний пункт пропуску «Кучурган-залізнична станція» на виїзд з України прибув потяг з вантажем деревини. Під час вивчення документів та огляду вантажу, заявленого в товаросупровідних документах, міжвідомча група виявила, що серед деревини «паливної» значна частина є «діловою».

Наразі для встановлення законності переміщення вантажу заплановані заходи щодо отримання ухвали суду на арешт вантажу та направлено доручення до ДФС на проведення переогляду.  Матеріали за результатом огляду будуть долучені до матеріалів ЄРДР за ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 КК України (Службове підроблення).

Нагадаємо, що тиждень тому правоохоронці  не пропустили через пункт пропуску «Кучурган-залізнична станція» на виїзд з України 29 залізничних вагонів з вантажем деревини. В результаті вжитих тоді заходів встановлено, що в документах на вантаж була зазначена неправдива інформація, зокрема вказано «деревина паливна», однак насправді частина деревини була «діловою», яка заборонена до вивезення.

Окрім цього, виявилося що загальна кількість вантажних вагонів сформованого залізничного складу мала бути 56 вагонів, 29 з них прибули в пункт пропуску «Кучурган – залізничний», а решта знаходились на різних залізничних станціях Одеської області.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси