Прикордонники затримали трьох громадян, які здійснювали незаконний вилов риби

НАЗАД
26 березня 2017 13:00

Прикордонники продовжують здійснювати активні заходи з моніторингу берегової смуги в межах контрольованих прикордонних районів, у тому числі з метою припинення браконьєрської діяльності

Прикордонники продовжують здійснювати активні заходи з моніторингу берегової смуги в межах контрольованих прикордонних районів, у тому числі з метою припинення браконьєрської діяльності.

Громадянина України, який здійснював незаконний вилов риби за допомогою заборонених знарядь для лову зупинили вчора прикордонники Херсонського загону. Порушника прикордонний наряд затримав під час перевірки узбережжя Каркінітської затоки. В ході огляду охоронці кордону виявили заборонені знаряддя лову – 2 ятери,  понад 1500 тисячі особин бичка та атерин, а також креветки. Загальна сума збитку завданого державі склала понад 50 тисяч гривень.

За даним фактом прикордонники направили повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого ст. 249 ККУ «Незаконне зайняття рибним, звіринним або іншим водним добувним промислом»

Крім того, в районі с. Олексіївка прикордонники виявили заборонені знаряддя лову,  а саме 5 ятерів загальною довжиною майже 130 метрів. За попередніми даними заборонені знаряддя готувались для ловлі креветок. Наразі тривають заходи щодо встановлення причетних осіб.

Ще двох громадян, які теж займались незаконним промислом затримали сьогодні вранці прикордонники відділу «Кирилівка» Бердянського загону. В районі населеного пункту Атманай прикордонники зупинили громадянина України, який на маломірному плавзасобі за допомогою заборонених знарядь лову здійснив незаконний вилов риби піленгасу та бичка. Інша особа знаходилась на березі поблизу автомобіля «Мерседес» та спробувала утекти на транспортному засобі. Для зупинки правопорушника було організовано взаємодію та проінформовано додатковий прикордонний наряд, який ніс службу в зазначеному районі. Під час перевірки затриманої автівки співробітники Держприкордонслужби виявили заборонені знаряддя лову та близько 10 кілограмів бичка. За даним фактом відносно порушника охоронці кордону склали адміністративні документи та проінформували представників Національної поліції.

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси