(ВІДЕО) Прикордонники затримали браконьєрів з рибою осетрових та інших порід майже на 3 мільйона гривень

НАЗАД
23 грудня 2016 09:30

Державна прикордонна служба України продовжує активно проводити заходи щодо виявлення правопорушень у контрольованих прикордонних районах, в тому числі й припинення фактів браконьєрства.

Державна прикордонна служба України продовжує активно проводити заходи щодо виявлення правопорушень у контрольованих прикордонних районах, в тому числі  й припинення фактів браконьєрства.

 Учора, в рамках відпрацювання оперативної інформації співробітників Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби в районі н.п Красне Херсонської області прикордонники відділу «Скадовськ» спільно з представниками СБУ затримали двох браконьєрів.

Порушники, мешканці Херсонщини, використовуючи маломірний плавзасіб типу «Дніпро», вийшли у море поза об’єктом базування та під час повернення були затримані за порушення прикордонного режиму. Крім того, в результаті огляду плавзасобу правоохоронці виявили 8 осетрів, 4 севрюги та 18 рибин червонокнижної білуги. За попереднім підрахункам сума оцінки збитків, нанесених державі, склала майже 2,4 мільйони гривень. 

Також учора ввечері прикордонники Бердянського загону за інформацією та участю оперативних співробітників Держприкордонслужби в районі н.п. Верхова, що в районі Бердянської коси, затримали 3 громадян України та 2 транспортні засоби «УАЗ» і «ЗІЛ».

Українці на промисловому судні марки «Волга», за допомогою заборонених знарядь лову, здійснили незаконний вилов водних живих ресурсів - 24 камбали-калкана,  398 пелінгасів та 17 осетрових. Загальна сума збитку, без врахування риби осетрових порід, склала близько 300 тисяч гривень.

Незаконні знаряддя лову та виявлені водні живі ресурси вилучено представниками Азоврибоохорони. По обох випадках до Нацполіції направлено повідомлення для внесення до ЄРДР про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.249 КК України (Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси