Прикордонники Мукачівського загону вшанували пам'ять свого побратима Василя Завадецького

НАЗАД
15 липня 2024 17:05

Учора на Івано-Франківщині у селі Голинь Калуської громади відбулося освячення пам'ятника на могилі полеглого воїна Василя Завадецького.

Вшанувати пам’ять загиблого зібрались рідні, його побратими та односельчани.

51-річний Василь Васильович на початку травня 2022 року був призваний на військову службу до Мукачівського прикордонного загону, а далі разом із побратимами боронив Україну у запеклих боях на Луганщині. Свій останній бій воїн прийняв 16 листопада 2022 року. Ціною власного життя прикордонник врятував своїх побратимів, з якими виконував бойове завдання.

У Василя Завадецького залишилися дружина, двоє доньок та троє онуків.

Василя Васильовича любили та поважали його односельці, побратими та друзі, у пам’яті яких він назавжди залишиться доброю та чуйною людиною із високим почуттям справедливості.

Об’ємна висока скульптура, як символ могутності та незламності українського воїна, втілений в образі Василя Васильовича, возвеличуватиметься на могилі загиблого Героя.

Після освячення було проведено футбольний турнір, присвячений пам’яті Василя Завадецького. За життя  Василь Васильович дуже любив футбол і навіть був гравцем футбольного клубу «Сокіл Голинь». Минулого року турнір було проведено вперше. Цьогоріч у поєдинку взяли участь три футбольні команди, серед них і команда Мукачівського прикордонного загону, яка посіла перше місце.

Вічна пам’ять Герою. Пам’ятати та шанувати тих, хто пожертвував власним життям заради України – наш святий обов’язок.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси