Прикордонники Мостиського загону затримали двох порушників кордону та запобігли переміщенню зброї

НАЗАД
05 вересня 2016 10:16

У минулі вихідні прикордонники Мостиського загону затримали двох громадян, які намагались незаконно порушити державний кордон та пішки дістатись сусідньої Польщі та не допустили переміщенню через кордон зброї.

У минулі вихідні прикордонники Мостиського загону затримали двох громадян, які намагались незаконно порушити державний кордон та пішки дістатись до сусідньої Польщі, і не допустили переміщенню через кордон зброї.

Так, дільничний інспектор прикордонної служби відділу «Сянки» з допомогою місцевих жителів в селі Нижня Яблунька, що у Турківському районі на Львівщині, затримали громадянина Азербайжану. Він приїхав електропотягом до прикордоння та вишукував зручний для себе шлях, аби дістатися до сусідньої Польщі. Чоловік 1993 року народження прибув в Україну легально, при собі мав паспорт, однак під час бесіди повідомив, що мав  наміри нелегально дістатися до країн Західної Європи. Рішенням суду порушника притягнено до адміністративної відповідальності за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та призначено покарання у вигляді штрафу на суму 3400 гривень.

Ще в одному випадку військовослужбовці-строковики, які несли службу в прикордонному наряді на ділянці відділу «Шегині», затримали українця під час подолання ним загороджувального паркану, приблизно за 10 метрів від кордону. Затриманим виявився 25-річний житель Запорізької області, без жодних документів. Чоловік також мав на меті незаконно потрапити до Польщі у пошуках нелегального заробітку. Наразі громадянина затримано в адміністративному порядку для складання документів адміністративної справи про спробу незаконного перетинання державного кордону України.

Крім того, впродовж вихідних днів у пунктах пропуску через державний кордон «Шегині» та «Краковець» прикордонники попередили спроби прихованого перевезення через кордон пневматичного пістолета та пістолета для відстрілу гумових куль. В обох випадках спецзасоби перевозились без відповідних дозвільних документів, тому були вилучені працівниками Нацполіції України.

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси