Прикордонник отримав Хрест бойових заслуг

НАЗАД
22 квiтня 2024 15:29

Полковник Ігор Мартинюк – справжній герой, чий бойовий шлях заслуговує на особливу увагу та визнання.

Своє життя з військом Ігор Мартинюк пов'язав ще у 1987 році.

У 2014 році військовослужбовець безпосередню брав участь в проведенні антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей. А з початком повномасштабного вторгнення полковник Ігор Мартинюк був призваний на військову службу до Державної прикордонної служби України, де завдяки високим організаторським, командирським здібностям та бойовому досвіду, очолив одне з відділень зведеного загону. Перед українськими захисниками ставало надважливе завдання – утримання одного з форпостів на Київщині, який міг стати для ворога воротами на шляху до столиці. Під вмілим керівництвом полковника Ігоря Мартинюка була підготовлена потужна бойова позиція відділення, яка мала важливе значення в стійкості оборони зведеного загону. Українські прикордонники виконали поставлене завдання і втримали позиції. Полковник Ігор Мартинюк особисто брав участь у підриві мостів, понтонних переправ, не даючи ворогу просунутися далі.

Опинившись зі своїм загоном під активним ворожим артилерійським обстрілом, офіцер робив все можливе, щоб зберегти життя побратимів. Почувши звук наближення ворожого снаряду, Ігор Мартинюк не вагаючись накрив собою іншого офіцера, чим врятував йому життя.

Інтенсивні бої з загарбниками тривали. Прикордонників атакували ворожі підрозділи «кадирівців», у складі яких були, окрім піхоти, танки та БМП. Ворог здійснював шквальний стрілецький та артилерійський обстріл позицій Сил оборони України. Завдяки впевненому та розумному командуванню з боку полковника Ігоря Мартинюка, вдалось уникнути неповторних втрат особового складу відділення. Під професійним керівництвом офіцера, відділення нав’язувало противнику бої, що відвертали увагу, разом з сусідніми відділеннями знищувало противника перед фронтом і на флангах. Українські захисники проявили дива військової майстерності, самовідданості, мужності: виконали поставлене бойове завдання та втримали позиції. Ігор Мартинюк ніколи не стояв осторонь, завжди був в одному строю зі своїми підлеглими. Побратими відгукуються про прикордонника як про хороброго, цілеспрямованого чоловіка, який вміє надихати власним прикладом та ніколи не залишить у біді.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі полковник Ігор Мартинюк був нагороджений відзнакою Президента України «Хрест бойових заслуг». Нагороду вручив сьогодні Володимир Зеленський.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси