Президент України вручив нагороди з нагоди Дня Української Державності та Дня хрещення Київської Русі – України

НАЗАД
15 липня 2024 15:26

Наша державність – це досягнення всіх, хто заради України бʼється, працює, об’єднує світ, навчається, поширює правду й готує для Росії відповідальність, – наголосив Володимир Зеленський!

Президент України відзначив державними нагородами військових і представників інших професій та вручив паспорти українцям, яким виповнилося 14 років.

Цього дня серед нагороджуваних і прикордонник підполковник Олег Ворона.

Глава держави відзначив захисника орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Наразі підполковник Олег Ворона проходить службу в Окремому контрольно-пропускному пункті «Київ».

З 24 червня 2014 року він був учасником Антитерористичної операції, з 24 лютого 2022 року – відбивав повномасштабну російську агресію проти України пліч-о-пліч з побратимами із 23 Загону Морської Охорони.

Після героїчного захисту Маріуполя, поранення, перебування на Азовсталі – потрапив у полон. У лапах окупантів прикордонник провів вісім місяців. Він втратив 25 кілограм ваги, але не жагу до життя. Так само і обручку, яку носив 30 років, Олег сховав у підкладці куртки, щоб росіяни не забрали. Навіть через постійні обшуки йому вдалось її зберегти.

Після лікування та реабілітації підполковник Ворона знову у строю – сьогодні він опікується підтриманням належного рівня інженерного та технічного забезпечення військової частини. Сприяє забезпеченню технічними засобами підрозділів, які несуть службу в тому числі й на передових позиціях лінії оборони.

Такі люди творять нашу з Вами сучасну та вільну Україну!

Героям слава!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси