Правоохоронці притягнули до кримінальної відповідальності організатора злочинної групи, яка здійснювала незаконне переправлення моряків через державний кордон

НАЗАД
16 серпня 2017 18:08

В результаті спільних дій оперативно-розшукових підрозділів Південного регіонального управління Держприкордонслужби, прокуратури і Головного управління Національної поліції в АР Крим було зібрано достатню кількість доказів для притягнення до кримінальної

В результаті спільних дій оперативно-розшукових підрозділів Південного регіонального управління Держприкордонслужби, прокуратури і Головного управління Національної поліції в АР Крим було зібрано достатню кількість доказів для притягнення до кримінальної відповідальності за частиною другою статті 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) організатора злочинної групи, яка здійснювала незаконне переправлення моряків через державний кордон України, а саме – через закриті пункти пропуску на тимчасово окупованій території АРК.

Так, протягом 2015-2017 років ця особа з використанням суден закордонного прямування організувала незаконне переправлення близько 100 жителів Одеської та Херсонської областей для подальшого працевлаштування.

Варто нагадати, що 9 травня цього року у м. Одеса та м. Херсон були проведенні обшуки за місцем діяльності вказаної групи осіб, а також місцем проживання організатора та двох виконавців. Під час проведення обшуків були вилучені документи та предмети, які підтверджують їх протиправні дії.

Крім того, в рамках кримінального провадження 8 червня цього року на виконання рішення слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси арештовано судно «BOSPOR» під прапором Республіки Молдова. Попередня сума оцінки арештованого майна складає майже 44,5 мільйонів гривень.

Незаконне переправлення осіб через державний кордон України передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі від 5 до 7 років. Досудове розслідування триває.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси