Пекельний липень, що триває вісім років

НАЗАД
05 липня 2022 13:34

Так само, як і зараз, 8 років тому на Донеччині було гаряче.

Підступний ворог здійснив мінометний обстріл посту технічного спостереження відділу прикордонної служби «Маріуполь» Донецького прикордонного загону.

5 липня 2014 року близько першої години ночі два маломірних судна з 16 бойовиками підійшли з боку країни-агресора до населеного пункту Седове, що на Донеччині. Прикордонники, які несли службу на вказаному об'єкті, призначеному для відстеження надводної обстановки Азовського моря, зайняли кругову оборону. Старшим прикордонного наряду був прапорщик Олександр Ковальов. В тому бою Олександр гине смертю героя.

Терористи гатили з мінометів та стрілецької зброї. Перша міна влучила в центральну частину військового містечка. Прикордонники відкрили вогонь у відповідь, аби унеможливити просування ворога в тил. Через кілька хвилин було влучання ще двох мін в приміщення поста технічного спостереження. Споруда палала та була практично знищена.

Ворог продовжував вести мінометний обстріл. Вісім бійців Донецького прикордонного загону дістали поранення. На допомогу прикордонникам прибув резерв. Обстріл тривав до другої години, після чого окупанти на плавзасобах відійшли до берегів РФ.

Від отриманих в ту ніч поранень, за кілька днів, 9 липня, помер старший солдат Олексій Циганков.

На превеликий жаль, вони були одні з перших, хто поклав своє життя за Україну…

І зараз мужні прикордонники продовжують боротися з російськими окупантами за незалежність та мир в Україні.

Вічна Слава Героям!

Слава Україні!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси