Навчальний візит української делегації до Нідерландів з питань ґендеру

НАЗАД
18 червня 2018 17:20

З метою створення платформи обміну досвідом та розвитку подальшої взаємодії в рамках розширення співробітництва делегати також відвідали Центр військово-цивільної співпраці НАТО.

На минулому тижні представники Державної прикордонної служби України на запрошення Інформаційно-консультативного жіночого центру за підтримки фонду підзвітності Міністерства закордонних справ Королівства Нідерланди взяли участь у навчальному візиті до міста Гаага.

Метою візиту було ознайомитися з досвідом адвокації та лобіювання громадськими організаціями врахування ґендерної проблематики у впровадженні реформи сектору безпеки Нідерландів, зокрема щодо реалізації Резолюції Ради Безпеки ООН #1325.

До складу української делегації увійшли представники Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, сектору безпеки і оборони та громадянського суспільства. Учасники та учасниці отримали можливість вивчити кращі практики співпраці і партнерства між поліцією та громадою, неурядовими організаціями та армією, з антидискримінаційним підходом та інтеграцією ґендеру в рамках реалізації порядку денного «Жінки. Мир. Безпека».

Зустріч в Міністерстві закордонних справ Нідерландів, яке є основним координатором, разом із громадянським суспільством, виконання Національного плану реалізації Резолюції 1325 викликала багато практичних запитань, відповіді на які надали представниці Ґендерної платформи громадських організацій «WO=MEN».

З метою створення платформи обміну досвідом та розвитку подальшої взаємодії в рамках розширення військово-цивільного співробітництва делегати також відвідали Центр військово-цивільної співпраці НАТО.

На завершення навчального візиту українська делегація зустрілася із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Королівстві Нідерланди паном Ченцовим Всеволодом. Відверта та відкрита розмова у форматі запитання-відповідь-пропозиція з питань порядку денного візиту до Гааги продемонструвала, що лише спільними зусиллями можна досягти спільної мети.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси