(ВІДЕО) На кордоні з Росією та Білоруссю прикордонники виявили старовинні монети та грошові купюри

НАЗАД
03 лютого 2017 12:23

Протягом доби співробітники Держприкордонслужби виявили у трьох випадках предмети старовини.

Протягом доби співробітники Держприкордонслужби виявили у трьох випадках предмети старовини.

Сьогодні вночі в пункті пропуску «Бачівськ» прикордонники Сумського загону спільно з працівниками митниці за інформацією УСБУ в Сумській області запобігли спробі незаконного переміщення через кордон старовинної монети. Срібну монету часів Російської імперії 1837 року випуску виявили в автомобілі «Audi», яким прямували до Росії двоє наших співвітчизників.  

А учора у цьому ж пункті пропуску, також за інформацією співробітників СБУ, в особистих речах 37-річного громадянина України, який йшов до Росії пішки, правоохоронці виявили колекційний альбом. В ньому були старовинні грошові знаки: 10 купюр часів Російської імперії середини ХІХ – середини ХХ століття та 9 старовинних монет кінця ХІХ – середини ХХ століття.

Крім того, сьогодні на українсько-білоруському кордоні, в пункті пропуску «Виступовичі-авто» прикордонники Житомирського загону спільно зі співробітниками фіскальної служби виявили чотири старовинні монети. Монети 1755 - 1940 років випуску знайшли в бардачку автомобіля «Рено» литовської реєстрації, який рухався на територію Республіки Білорусь.

За даними фактами правопорушень було складено відповідні документи, предмети, які можливо становлять історичну та культурну цінність, вилучено. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси