На кордоні з Росією прикордонники зупинили групу нелегалів із В’єтнаму та українця, який допомагав їм в «мандрівці»

НАЗАД
21 сiчня 2017 08:28

Чотирьох громадян В’єтнаму та нашого співвітчизника затримали вчора прикордонники Харківського загону на кордоні з Росією.

Чотирьох громадян В’єтнаму та нашого співвітчизника затримали вчора прикордонники Харківського загону у взаємодії зі співрбітниками поліції на кордоні з Росією.

Інформацію про можливе порушення державного рубежу заздалегідь отримали співробітники оперативних підрозділів Держприкордонслужби. Негайно до ймовірного місця незаконного перетину кордону групою незаконних мігрантів було вислано прикордонний наряд  відділу «Веселе». Вже невдовзі між російським населеним пунктом Середа та українським Нескучне порушників викрили та затримали. Вони саме порушили кордон з Росії та пробиралися в глиб України. Група «мандрівників» складалася з 4 громадян В’єтнаму віком від 25 до 39 років, а супроводжував їх 26-річний мешканець Харкова.

З'ясувалося, що іноземці, прибувши в Росію, далі в пошуках кращої долі вирішили прямувати до країн Європи, транзитом перетнувши Україну. Оскільки документів, які б давали право на перетин українського кордону, вони не мали свій маршрут проклали оминаючи пункти пропуску. В їх незаконній подорожі наш співвітчизник погодився допомогти в’єтнамцям за грошову винагороду в розмірі 1000 доларів США

На даний момент правопорушники затримані. Подальшу їх долю вирішить суд. Крім того, направлено повідомлення для внесення до ЄРДР про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси