На Закарпатті викрили злочинне угруповання, яке переправляло через кордон чоловіків

НАЗАД
02 липня 2024 14:15

Прикордонники відділу внутрішньої та власної безпеки по Чопському загону задокументували діяльність організованого злочинного угруповання, яке займалося організацією переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон. Заходи з документування та затримання фігурантів справи здійснювалися спільно зі співробітниками СБУ, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури та силової підтримки відділу прикордонної служби (тип С) Чопського загону.

Правоохоронці викрили протиправну діяльність чотирьох закарпатців – організатора та трьох його пособників. Встановлено, що вони через спільних знайомих підшуковували бажаючих і за грошову винагороду у розмірі від 7000 до 10000 доларів США забезпечували їх «трансфер» до Словаччини або Угорщини. За кожним із «клієнтів» закріплявся так званий «куратор», який скеровував їхні дії дистанційно.

У рамках кримінального провадження за ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», правоохоронці затримали у місті Ужгород трьох переправників. Також було проведено низку санкціонованих обшуків у містах Ужгород, Берегово та Виноградів. За їх результатами у місті Берегово виявили місце переховування шести «клієнтів» – жителів Києва, Харкова, Запоріжжя та Могилів-Подільського. Оперативники встановили, що «підопічних» впродовж тижня тримали у помешканні, яке вони не мали залишати до самого переправлення. Також у ході обшуків було виявлено та вилучено грошові кошти у розмірі 12300 доларів США і 3900 гривень, ноутбук, мобільні телефони, банківські картки та флеш-носії переправників.

Трьох фігурантів справи затримали у порядку с.208 КПК України. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.332 ККУ. Вирішується питання про обрання переправникам запобіжних заходів.

Шістьох чоловіків, які мали намір незаконно перетнути українсько-словацький кордон, доставили у прикордонний підрозділ з метою складання адміністративно-процесуальних документів за ч.2 ст.204-1 КУпАП. Їх справи буде передано до суду.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси