На Закарпатті та Буковині українські та румунські прикордонники не допустили переміщення 67 пакунків контрабандних сигарет

НАЗАД
25 березня 2017 10:56

Державна прикордонна служба України у тісній взаємодії із правоохоронними органами Європейських держав, що межують з нашою країною, продовжує вживати оперативні заходи з метою протидії протиправній діяльності на державному кордоні.

Державна прикордонна служба України у тісній взаємодії із правоохоронними органами Європейських держав, що межують з нашою країною, продовжує вживати оперативні заходи з метою протидії протиправній діяльності на державному кордоні.

Тісна співпраця українських прикордонників з правоохоронцями сусідніх країн сприяє підвищенню ефективності протидії злочинній діяльності, а постійний обмін інформацією дозволяє оперативно реагувати на ситуацію та своєчасно вживати превентивних заходів.

Так, сьогодні вранці на Закарпатті прикордонниками відділу «Ділове» Мукачівського загону в ході скоординованих дій з румунськими колегами припинено переміщення через державний кордон 28 пакунків контрабандних тютюнових виробів та затримано на березі річки Тиса, по якій проходить кордон з Румунією, громадянина України у гідрокостюмі. Наразі продовжуються заходи з пошуку та затримання решти осіб  причетних до переправлення сигарет.

Також, учора прикордонники відділу «Красноїльськ» Чернівецького загону в ході реалізації оперативної інформації в трьох випадках неподалік від українсько-румунського кордону виявили 30 пакунків сигарет. В ході перевірочних заходів, ознак порушення кордону на даному напрямку не виявлено. Майже 14 тисяч пачок сигарет, ймовірно, готували до незаконного переміщення через державний кордон. Тривають заходи по встановленню причетних до правопорушення осіб.

Крім того, прикордонниками відділу «Селятин» цього ж загону у взаємодії з прикордонниками Румунії, було припинено спробу переміщення близько 9 пакунків тютюнових виробів.

В ході обміну інформацією, під час пошукових заходів групою реагування поблизу кордону був виявлений та затриманий невідомий громадянин без документів, який, можливо, є причетним до протиправної діяльності. Адже неподалік від місця затримання було виявлено 2 пакунки сигарет, а румунськими колегами на своїй території було виявлено 7 пакунків сигарет.

Загалом за добу вдалося упередити спробу незаконного переміщення до Румунії майже 17 тисяч пачок сигарет. Усе виявлене куриво доставлено до прикордонних підрозділів, а в подальшому буде передано представникам ДФС у Чернівецькій області. Долю затриманого чоловіка вирішуватиме суд, а пошуки ймовірних його спільників тривають.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси