На Всеукраїнському форумі «Україна 30. Безпека країни» Арсен Аваков наголосив на масштабних проєктах МВС, у тому числі щодо морської безпеки та охорони кордону

НАЗАД
11 травня 2021 12:35

Міністр внутрішніх справ України наголосив, що МВС наразі реалізує, а також планує розпочати цього року декілька масштабних проєктів.

«У рамках міжурядового Договору з Французькою Республікою – триває активна співпраця щодо посилення морської безпеки і охорони кордону України. Завдяки цьому проєкту українські прикордонники отримають сучасні катери, а промисловість України – технології щодо їх подальшого виробництва», - сказав він.

Арсен Аваков зазначив, що локалізація 25 відсотків виробництва буде здійснена на суднобудівному заводі «Нібулон» у Миколаєві. Таким чином, українські корабельники отримають досвід міжнародної кооперації та доступ до сучасних світових технологій виробництва швидкісних суден.

Також на Всеукраїнському форумі Міністр внутрішніх справ наголосив на розгортанні інфраструктури обслуговування авіаційної техніки. «У місті Ніжин Чернігівської області розгортається інфраструктура обслуговування авіаційної техніки МВС. Там будуть обслуговуватись гелікоптери ДСНС, Держприкордонслужби, Нацгвардії та поліції. У перспективі цей майданчик стане центром технічного обслуговування гелікоптерів також для наших європейських партнерів», - сказав він.

Арсен Аваков зазначив, що у планах на цей рік – отримання ще 28 гелікоптерів для потреб усіх служб системи МВС. Наразі Національна поліція отримала перші 2 сучасні гелікоптери H145 Airbus Hellicopters, 2 гелікоптери Н125 отримала Держприкордонслужба, 8 машин – вже стали до роботи у Державній службі з надзвичайних ситуацій та Нацгвардії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси