На Вінниччині юнак планував за 2 тисячі доларів США «вирішити питання» з прикордонниками, аби ті випустили його з країни

НАЗАД
19 квiтня 2024 08:45

В пункті пропуску «Могилів-Подільський» громадянин України намагався підкупити правоохоронців, щоб безперешкодно потрапити до Молдови.

20-річний юнак не мав документів, що надавали б йому право на перетин державного кордону, а їх відсутність намагався «компенсувати» 2 тисячами доларів США. Незаконні гроші він намагався вручити військовослужбовцям Могилів-Подільського прикордонного загону, саме коли йому зачитували зміст постанови про відмову у пропуску через кордон.

Даний факт був зафіксований, а за ознаками злочину, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» охоронці кордону направили повідомлення до поліції.

Зазначимо, запобігання корупції – це не лише робота держпосадовців чи уповноважених органів. Долучатися до боротьби має кожен українець! Державна прикордонна служба України продовжує активну просвітницьку діяльність у рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії «Дій зараз» та закликає долучатися до викривання корупції.

У рамках кампанії ДПСУ розповідає, хто такі викривачі корупції, які права та гарантії захисту вони мають, як діяти, якщо стикаєтесь з корупцією під час перетинання кордону та куди повідомляти про можливі корупційні правопорушення. Проєкт реалізується за підтримки EUAM Ukraine.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси