На Одещині правоохоронці викрили схему нелегального перевезення осіб до Молдови

НАЗАД
18 березня 2024 11:00

Зловмисника, який займався незаконним переправленням осіб за кордон викрили прикордонники Білгород-Дністровського та Ізмаїльського загонів спільно зі співробітниками Нацполіції.

Заходи проводились під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури в рамках кримінального провадження за ч.3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Правоохоронці затримали 55-річного жителя Одещини у місті Рені на гарячому, під час безпосередньої передачі коштів 26-річним «клієнтом».

Ціна поїздки до Молдови складала 3,5 тис. доларів США. У цю суму, окрім супроводу до кордону, входило надання підробленої довідки про працевлаштування на одному з товариств міста Ізмаїл, яке займається пасажирськими перевезеннями. Такий документ підтверджував мету проїзду в контрольованому прикордонному районі в межах транзитної ділянки автодороги «Одеса-Рені».

Після того, як «клієнт» на рейсовому автобусі дістався до міста Ізмаїл, його зустрів перевізник та мав доставити до державного кордону, поблизу одного з сіл Ренійської громади.

Завдяки спільним діям прикордонників та поліцейських переправника затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі йому оголошено про підозру за вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст. 332 ККУ (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі понад 900 тис. грн.

Кошти вилучено встановленим порядком.

Встановлюється коло причетних осіб до кримінального правопорушення. Слідчі дії тривають.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси