На Львівщині прикордонники навчалися основ тактичної медицини

НАЗАД
09 травня 2024 08:32

Як надати допомогу собі та врятувати побратима на полі бою, навчалися прикордонники на тренінгу з тактичної медицини.

Навчання основам тактичної медицини для українських військових провели досвідчені інструктори Християнської медичної асоціації. Це  благодійний фонд, який сьогодні допомагає тисячам людей по всій Україні ліками, проводить навчання для медиків та влаштовує курси із домедичної допомоги.

«Щоб врятувати життя побратима, або своє на полі бою потрібні 2 речі: навички і засоби. Головне — це зупинити кровотечу та надати першу домедичну допомогу, щоб дотримати пораненого до приїзду медиків. Доки алгоритм дій не буде доведений до автоматизму, бійці не зможуть якісно надавати допомогу», - розповіли інструктори асоціації.

Прикордонникам показали, як робити огляд, щоб виявити поранення і правильно надати допомогу собі та побратиму. Також розповіли, як діяти за протоколом MARCH – це тактична медицина, яка розрахована на поступове надання допомоги.  

За словами бійців, така підготовка  є дуже важливою для них, адже їм доведеться діяти в екстремальних ситуаціях, коли все залежить від їхніх швидких і чітких дій, адже головне – це врятоване життя.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси