На Харківщині прикордонники спільно з СБУ запобігли переміщенню товарів подвійного призначення та приладів вимірювання радіації

НАЗАД
13 березня 2017 17:09

Протягом минулого тижня прикордонники Харківського загону спільно з представниками УСБУ в Харківській області та співробітниками фіскальної служби запобігли кільком спробам незаконного переміщення через кордон товарів подвійного призначення та приладів ви

Протягом минулого тижня прикордонники Харківського загону спільно з представниками УСБУ в Харківській області та співробітниками фіскальної служби запобігли кільком спробам незаконного переміщення через кордон товарів подвійного призначення та приладів вимірювання радіації.

Так, в пункті пропуску «Гоптівка» під час огляду автомобіля «Фольксваген» в сумці, серед особистих речей водія, правоохоронці виявили майже 340 комплектуючих для насосів авіаційного призначення. Ці вироби житель Харкова  1979 року народження намагався вивезти в Росію.

Варто зазаначити, що дана група товарів підлягає державному експортному контролю, а відповідного дозволу на їх переміщення наш співвітчизник не мав.

А в пункті пропуску «Плетенівка», 49-річний житель Харківщини, з приховуванням від прикордонно-митного контролю намагався перемістити через кордон вимірювачі потужності доз гамма- та бета-випромінювання. Він прямував до Росії на автобусі «Харків - Шебекіно». Під час огляду його багажу спільною оглядовою групою було виявлено 5 пакунків з такими приладами.

Наразі товари вилучено та передано співробітникам УСБУ в Харківській області. Тривають подальші перевірочні заходи.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси