Морські прикордонники продемонстрували особливості своєї професії учням початкових класів

НАЗАД
17 жовтня 2021 09:09

Почесними відвідувачами Навчального центру Морської охорони в Ізмаїлі стали учні місцевих загальноосвітніх шкіл

Маленькі відвідувачі з великою зацікавленістю слухали розповідь про потужність і можливості ракетно-артилерійського озброєння. Незліченною кількістю питань атакували хлопчики: «На що здатна артилерія?», «Яку вогневу силу вона має?», «Яка бойова техніка призначена для знищення супротивника?». Найбільше захоплення у дітей викликали зразки боєприпасів та макети мін, які вони намагалися «зважити» власною мускулатурою.

Зацікавлені дітлахи робили селфі, фотографували навчальні макети, а в очах майоріла гордість за свою державу та її захисників.

До зустрічі із прикордонниками школярі готувалися заздалегідь і ретельно. Всю душу і тепло своїх маленьких сердець вклали вони у власноруч створені малюнки та аплікації.

Найяскравішим моментом екскурсії стало відвідання відсіку з боротьби за живучість корабля. Дітям розповіли як курсанти відпрацьовують тренування з боротьби із пожежами, водою, коли і за яких обставин вони повинні лишити затоплений відсік корабля, як моряки-прикордонники на практиці вчаться лагодити всі види пробоїн та пошкоджень, які можуть виникнути на кораблі, причому у максимально реалістичних умовах тощо.

Також дітлахам розповіли про корабельні енергетичні установки, засоби зв’язку та радіотехнічне озброєння.

Із завершенням відвідин, школярі подякували прикордонникам за службу, за екскурсію, за можливість кілька годин відчути себе захисниками морських кордонів України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси