Ми боремось за майбутнє наших дітей, і воно буде неймовірне!

НАЗАД
16 серпня 2022 15:00

Це кредо прикордонника з позивним Жук, який з першого дня повномасштабного вторгнення росії став на захист нашої Батьківщини.

До війни він працював будівельником на Хмельниччині, а нині виборює свободу та незалежність нашої держави.

Для Жука це вже друга мобілізація. У 2014 році у складі одного зі зведених прикордонних підрозділів він разом зі своїми побратимами пройшов Станицю-Луганську, Красноталівку та інші гарячі точки зони АТО.

 24 лютого о 08.00 ранку Жук вже був в одному з прикордонних підрозділів, звідки у складі першого зведеного загону вирушив на Київщину, на оборону Гостомеля. До його підрозділу потрапило чимало вже добре знайомих хлопців, побратимів та командирів, пліч-о-пліч з якими зі зброєю в руках у 2014 році разом відстоювали нашу свободу.

 В Гостомелі вже точилися запеклі, безперервні та виснажливі вуличні бої, коли Жук прибув до місця оборони. Центральними вулицями міста роз’їжджали ворожі танки під прикриттям бойових вертольотів, штурмовиків та бомбардувальників, щохвилини вибухали міни або дрони-камікадзе. Одного дня орки гатили по позиціях усіх військових формувань з чого тільки можна. Двох побратимів Жука накрило сильним обстрілом біля зупинки. Жук витягнув одного з поранених з позивним Чеченець разом з бетонною стіною – часу на роздуми не було, адже життя побратима потрібно рятувати. В укритті, де окрім військових, шукали прихистку ще близько двох сотень людей, прикордонникам надали першу медичну допомогу. Щойно з’явилася можливість, прикордонники розпочали евакуацію поранених. Жук разом зі своїми побратимами більш як 3 кілометри несли на ношах поранених під звуки шалених обстрілів та вибухів. Завдяки своїй сміливості та незламності, прикордонникам вдалось врятувати усіх товаришів.

 Нині Жук боронить південні рубежі України та запевняє, що ми будемо боротись стільки, стільки буде потрібно, аби жодного рашиста не залишилось на нашій землі. І ми обов’язково це зробимо заради майбутнього наших дітей.

 За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі прикордонника Жука відзначено державною медаллю «Захиснику вітчизни».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси