Майбутні моряки-прикордонники пройшли стажування в Одеському загоні Морської охорони

НАЗАД
02 липня 2024 13:27

Курсанти 4 курсу Інституту Військово-Морських Сил НУ «ОМА», які навчаються за замовленням Морської охорони Державної прикордонної служби України, протягом місяця на практиці опановували корабельну справу на кораблях та катерах Морської охорони.

Передусім стажери зустрілися з командуванням загону, відповідні фахівці провели інструктажі з особистої та пожежної безпеки, охорони праці та корабельних правил, а також правил поводження зі зброєю.

Згодом їх розподілили по екіпажах корабельно-катерного складу, де майбутні моряки-прикордонники напрацьовували практичні навички за освітніми напрямками.

З перших днів стажування хлопці занурилися у морську специфіку.

За словами курсантів, в екіпажах вони відчули неабияку опіку і на собі пересвідчилися у тому, що в ДПСУ  цінують та поважають кожного прикордонника, піклуються про особовий склад.

«Було дуже цікаво стажуватися безпосередньо у складі екіпажу корабля Морської охорони, під керівництвом справжніх професіоналів морської справи. Нас прийняли на рівних і ділилися досвідом, який є дуже корисним. Отримані навички дуже допоможуть нам у майбутній офіцерській службі. Дуже вразила згуртованість команди та відповідальність кожного члену екіпажу при виконанні своїх обов’язків. Відмінний фах та витримка моряків-прикордонників просто вражають і надихають на ще більше бажання якомога швидше й нам долучитися до лав Морської охорони і стати на захист рідної країни!» - заначив курсант старший матрос Данило.

Один із стажерів-курсантів матрос Андрій - з династії військових і  вже має досвід контрактної служби у Одеському загоні Морської охорони. Майже рік ніс службу на борту МКаМО і вирішив присвятити своє життя морській службі та пішов вчитися. Днями досягне своєї мети і отримає первинне офіцерське звання.

«Я вже маю досвід служби на малому катері Морської охорони. Я не на словах знаю, що захист країни – почесна справа, а прикордонник – престижна професія. Тому прийняв для себе рішення стати саме морським прикордонником. Хочеться якнайшвидше знову стати пліч-о-пліч з побратимами до захисту морських рубежів України і дуже хочу потрапити служити вже на корабель», - каже Андрій.

За умов воєнного стану, термін навчання курсантів скорочений, тому набуття ними практичних навичок є зараз вкрай потрібним й корисним. Закінчивши стажування, отримавши цінний практикум, хлопці взяли курс на складання держіспитів. І незабаром, вже лейтенантами, вони обіймуть посади в екіпажах кораблів та катерів Морської охорони.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси