Екіпіровка гарна - поганий туризм. Прикордонники затримали трьох українців та росіянина

НАЗАД
02 липня 2024 15:44

Чотирьох молодиків зупинили у горах Закарпаття прикордонники Чопського загону. Свою появу поблизу кордону зі Словаччиною чоловіки пояснювали пристрастю до гір та туризму.

Військовослужбовці відділення «Кам’яниця» помітили у прикордонні групу осіб з туристичною екіпіровкою. Троє з них виявилися громадянами України, четвертий - росіянином. Чоловіки намагалися переконати правоохоронців, що мають на меті туристичну подорож горами, втім не додали, що, за їхнім планом, завершитися вона мала для когось у Німеччині, для інших – у Польщі.

У ході перевірочних заходів оперативні співробітники загону встановили, що затримані давно знайомі між собою і дійсно займалися туризмом. Вони склали маршрут подорожі за порадами з соцмереж та онлайн картами. Чоловіки розраховували, що чим складніша місцевість, тим менша вірогідність натрапити на прикордонників.

Росіянин, який прямував разом з ними, багато років проживає у Луцьку і знайомий з «мандрівниками». Відповідно до задуму, він мав бути, так би мовити, їхнім «прикриттям» як туристів. Після перетинання кордону українцями іноземець планував повернутися тим же маршрутом назад і згодом виїхати за кордон через один з пунктів пропуску.

Чоловіків затримали в адміністративному порядку і доставили у прикордонний підрозділ. Громадянам України доведеться відповідати перед судом за спробу незаконного перетину державного кордону. Росіянина притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси