На кордоні з Румнією виявили безпілотник контрабандистів

НАЗАД
19 серпня 2022 12:50

На Буковині прикордонники виявили безпілотник, яким правопорушники намагались переправити тютюнову контрабанду до Румунії.

Військовослужбовці відділу «Селятин» отримали оперативну інформацію щодо ймовірного використання безпілотного літального апарату з метою переміщення тютюнових виробів через кордон учора надвечір. Для перевірки місцевості та підсилення нарядів на місце прибула група офіцерів оперативно-розшукового підрозділу загону.

В результаті, за 350 метрів від кордону прикордонники за звуком двигуна визначили напрямок літального апарату. А згодом, в результаті пошуку, охоронці кордону виявлили і  сам апарат дистанційного керування.  На даний час встановлюються всі обставини правопорушення та пошук причетних осіб, в тому числі і «оператора» БПЛА.

 Варто зазначити, що на ділянці Чернівецького загону вже виявлялися такого типу саморобні літальні апарати. Їх зазвичай використовують правопорушники, аби переправити малі парті тютюну. На свій борт таке повітряне судно бере близько 350 пачок сигарет.

Також зазначимо, що від початку війни прикордонники виявили 9 таких літальних апаратів, які контрабандисти намагалися використати з метою переміщення сигарет через кордон.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси