Державні нагороди вручили родинам загиблих прикордонників

НАЗАД
25 квiтня 2024 09:00

У Могилів - Подільській районній військовій адміністрації вручили ордени трьом сім’ям загиблих захисників прикордонників.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, указом Президента України № 35/2024 посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня – старшого сержанта Руслана Павельчука, старшого майстер сержанта Сергія Мельника та молодшого сержанта Юрія Лисюка.

Руслан Павельчук в перші дні повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини. Понад півтора року пліч-о-пліч з побратимами воював на Чернігівщині, Донеччині та Харківщині. Він за фахом був дизайнером-архітектором, багато років працював на цивільних посадах у прикордонному загоні. Завдяки його таланту та майстерності був облаштований музей прикордонного загону, виготовленні банери та біл-борди. Життя Руслана обірвалося на Харківщині 7 жовтня 2023-го під час виконання бойового завдання. У захисника залишились дружина, донька та матір.

Сергій Мельник мав 13-річний досвід служби. Захищав Україну від російської агресії ще з 2014 року на Луганщині. У 2018 році звільнився по закінченню чергового контракту та працював за кордоном. Коли розпочалось повномасштабне вторгнення рашиської навали чоловік повернувся та пішов захищати Україну. Життя воїна обірвалося 11 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Без сина та батька залишились матір та доньки.

Юрій Лисюк звістку про повномасштабне вторгнення отримав перебуваючи також за кордоном. Не роздумуючи прийняв рішення про повернення на Батьківщину, аби стати на захист країни від ворожої агресії. У складі бойового підрозділу виконував бойові завдання на Чернігівщині та на східному напрямку фронту. Життя захисника обірвалося 22 жовтня 2023 року внаслідок ворожого обстрілу на Донеччині. Герой до останнього подиху зберігав вірність військовій присязі та українському народові. Без синівської опіки та підтримки залишився батько.

Жодні ордени чи нагороди не зможуть вгамувати біль матері, батька, дружини та дітей які втратили найріднішу людину. Проте ці найвищі державні відзнаки повинні нагадувати нам про подвиги українських Героїв.

Вічна та світла пам’ять полеглим прикордонникам. Вони навіки залишаться в наших серцях та в наших рядах.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси