Делегати з Угорщини завітали до КПВВ «Станиця Луганська»

НАЗАД
23 липня 2021 12:14

Учора прикордонники ознайомили делегацію з Угорщини з роботою КПВВ «Станиця Луганська».

На Луганщину, в рамках спільного робочого візиту, до КПВВ «Станиця Луганська» завітали Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, Голова Комітету міністрів Ради Європи і Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, Надзвичайний та Повноважний посол України в Угорщині Любов Непоп, Надзвичайний та Повноважний посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто, державний секретар з питань політики безпеки Міністерства економіки і закордонних справ Угорщини Адель Новотні та голова Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, заступник командувача Об’єднаних сил генерал-майор Едуард Москальов.

Під час зустрічі Начальник Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса полковник Юрій Петрів ознайомив членів делегації з порядком пропуску осіб через лінію розмежування.

«Всі КПВВ в Луганській області працюють щоденно, з 8.00 до 16.00 та відкриті для пропуску. Однак контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» - єдиний контрольний пункт в якому щоденно здійснюється пропуск осіб через лінію розмежування. До КПВВ «Щастя» та «Золоте» російсько-окупаційні війська залишають повністю заблокованими дорожні коридори», - розповів Юрій Петрович. Також делегатів ознайомили з планом проведення робіт з реконструкції та облаштування КПВВ «Станиця Луганська».

Виступаючи перед присутніми, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував Міністру закордонних справ Угорщини Петер Сійярто за те, що він відвідав район проведення Операції об’єднаних сил.

«Сьогодні Петер Сійярто перебуває в районі проведення ООС не лише як Міністр закордонних справ Угорщини, але і як голова комітету міністрів Ради Європи. Тобто представляє всі держави-члени Ради Європи. Вперше з 2014 року голова комітету міністрів Ради Європи відвідує Україну, саме район проведення ООС. На сам перед цей візит надав змогу нашим іноземним друзям та гостям на власні очі побачили те нещастя, біль, який принесла Росія на українську землю та ті зусилля, які докладає уряд України для того, щоб допомогти людям жити якомога краще», - зауважив Дмитро Кулеба.

«Дуже сумно, що в Європі в 21 столітті ще є такі місця, де відбуваються військові конфлікти. Однозначно, що цей контрольно-пропускний пункт у Станиці Луганській є одним з найсумніших місць у Європі. Ми зараз, коли головуємо в Комітеті міністрів Ради Європи, все зробимо для того, щоб допомогти якомога більше. Своїми засобами ми намагаємося досягти того, щоб домовленості, які були прийняті у Мінську, були виконані», - зазначив Петер Сійярто.

Із завершенням зустрічі делегати подякували за гостинність та висловили сподівання на покращення ситуації, що склалася на території України. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси