Черговий крок на шляху створення Асоціації жінок правоохоронних органів України

НАЗАД
24 листопада 2017 14:55

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася зустріч директора Департаменту організаційно-адміністративної роботи та аналітичного забезпечення Леоніда Барана із Директором Проекту підтримки підготовки поліцейських (PTAP), Agrit

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася зустріч директора Департаменту організаційно-адміністративної роботи та аналітичного забезпечення Леоніда Барана із Директором Проекту підтримки підготовки поліцейських (PTAP), Agriteam Canada, Томасом Монастирські.

Метою зустрічі було обговорення результатів проведеної спільної роботи Міністерства внутрішніх справ України, Державної прикордонної служби, Національної поліції та Проекту РТАР щодо створення першої Асоціації жінок правоохоронних органів України.

Директор Проекту Томас Монастирські поінформував, що створення першої Асоціації жінок правоохоронних органів України матиме величезне значення для просування євроінтеграційних прагнень Української держави, забезпечуватиме визнання принципу рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків у системі правоохоронних органів України та сприятиме розвитку позитивного іміджу на міжнародній арені.

Сторони відзначили активну роботу Робочої групи зі створення Асоціації, яка діє в рамках імплементації Проекту РТАР, за фінансової допомоги Уряду Канади, всебічної підтримки Міністерства внутрішніх справ України та участі іноземних консультантів, а також висловили впевненість в успішному запуску Асоціації в лютому – на початку березня 2018 року.

Директор Департаменту відзначив, що Асоціація стане практичним та серйозним кроком на шляху реалізації принципу рівних прав і можливостей жінок і чоловіків в системі правоохоронних органів України. Водночас Леонід Баран додав, що активна участь представниць та представників Держприкордонслужби України у Робочій групі вже є показником успіху у сфері забезпечення ґендерної рівності всередині прикордонного відомства України.

За результатами зустрічі сторони погодилися, що пріоритетним завданням на сучасному етапі є остаточне затвердження юридичної моделі Асоціації, що складатиметься із Консультативної ради при Міністрові внутрішніх справ України та громадської організації.

Атмосфера взаєморозуміння та конструктивізм, що панували під час зустрічі, яскраво продемонстрували рішучу налаштованість сторін на продовження продуктивної роботи щодо сприяння забезпеченню принципу рівних прав і можливостей чоловіків і жінок в системі правоохоронних органів України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси