Арттерапія для учасників бойових дій

НАЗАД
23 жовтня 2021 09:31

Учасники бойових дій, які служать в Національної академії Держприкордонслужби, пройшли тренінг з розвитку здібностей регулювати емоційний стан арттерапією.

Заняття проходили у Інформаційно-консультативному центрі для учасників АТО, їх родин, внутрішньо переміщених осіб та жертв домашнього насилля у Хмельницькому. Проводила тренінги художниця та арттерапевтка Тетяна Цимборецька. Майстриня відома не тільки на теренах України, але і за кордоном, зокрема у Австрії, Італії, Німеччині та інших країнах.

Під час тренінгу військовослужбовці дізналися багато нового щодо українських народних традицій іконопису з використанням різних технологій. Розпис ікон – це цікаве, проте непросте завдання, яке вимагає неабиякого терпіння та позитивно позначається на внутрішньому духовному стані людини. За словами Тетяни Цимборецької, під час іконопису гармонізується внутрішній стан, що своєю чергою позитивно впливає на гармонійний розвиток людської особистості. Майстриня також зазначила, що арттерапія згуртовує колективи та допомагає створити атмосферу довіри і стабільних емоційних стосунків.

Проведення заходу стало можливим завдяки співпраці Національної академії Державної прикордонної служби України з Хмельницькою обласною громадською організацією Подільський Центр «Гендерна рада» (голова Тетяна Баєва) та Громадською організацією «Тепло рідних сердець» (голова Леся Стебло).

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси