Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

НАЗАД
04 грудня 2014 12:51

Протягом доби відбулися бойові зіткнення прикордонників і українських силовиків з російськими терористами, а також зафіксовано продовження ведення повітряної розвідки російсько-терористичними військами за

Обстановка на українсько-російській ділянці кордону залишається складною. Підрозділи Держприкордонслужби здійснюють охорону та оборону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Терористи порушують режим припинення вогню та обстрілюють позиції українських військових.

Протягом доби відбулися бойові зіткнення прикордонників і українських силовиків з російськими терористами, а також зафіксовано продовження ведення повітряної розвідки російсько-терористичними військами за допомогою БПЛА.

Учора о 15.00 в Луганській області неподалік державного кордону на напрямку «Колесниківка (Укр.) – Маноцький (РФ)» відбулось бойове зіткнення українських силовиків з російською диверсійно-розвідувальною групою. В цьому районі прикордонники, СБУ, МВС та ЗСУ проводили розвідувально-пошукові дії з метою виявлення диверсантів. У ході вогневого протистояння військові нанесли ураження противнику та змусили відступити. Під час бою 1 військовослужбовець ЗСУ отримав поранення. Для його евакуації прибув прикордонний наряд на бронеавтомобілі «Кугуар», що використовувався в групі прикриття. Проте, евакуюючи пораненого, автомобіль підірвався на невідомому вибуховому пристрої та зазнав пошкоджень. Однак броня врятувала життя прикордонникам та пораненому військовослужбовцю ЗС, які лише отримали незначні ушкодження.

Також вчора терористи з мінометів намагалися обстріляти один з блокпостів поблизу н.п. Трьохізбенка, на якому несуть службу прикордонники спільно з військовослужбовцями ЗСУ. Міни розірвались неподалік блокпоста. Постраждалих немає.

Протягом доби прикордонники двічі фіксували польоти безпілотників. Один з них зафіксували о 18.15 на напрямку «Сартана – Волноваха» на висоті до 1 000 м. Ще один помітили на напрямку «Рибинське –  Бугас».

Крім того, на залізничному вокзалі м. Маріуполь знайшли вибухівку. Прикордонний наряд спільно зі співробітниками МВС за допомогою службового собаки на пероні виявили сумку. В ній знаходилось 2 тротилові шашки (по 200 г кожна), 4 детонатори, 1 ручна граната та, попередньо, пластид. Проінформовано відповідні компетентні органи. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси