28-ма річниця з дня створення Сумського, Харківського, Луганського, Донецького прикордонних загонів

НАЗАД
20 жовтня 2020 11:22

Наказ № 111 – документ, підписаний Командувачем Прикордонних військ України 20 жовтня 1992 року, розпочав літопис кількох прикордонних загонів.

Прикордонні частини на кордоні з Білоруссю та РФ почали з’являтися на виконання президентського указу N 160/92-рп.

Відтак, 20 жовтня свій 28-й день народження відзначають Сумський, Харківський, Луганський та Донецький прикордонні загони Східного регіонального управління Держприкордонслужби.

Сьогодні ділянки відповідальності цих загонів надзвичайно відповідальні та небезпечні, адже військовослужбовці цих загонів цілодобово охороняють кордон з агресивним і непередбачуваним північним сусідом та щоденно перебувають на стражі безпеки та спокою українців!   

Щиро вітаємо військовослужбовців, службовців, ветеранів – усіх, хто вірно та самовіддано служить в цих підрозділах з надзвичайно важливим і святковим днем! Бажаємо моці та молодості в тілі, наснаги і витримки в бою, душевної гармонії та спокою на серці.

Також безмежно дякуємо Вашим рідним і близьким за їх колосальне терпіння, за надійний тил, за те, що оберігають сімейне вогнище і моляться за Ваші душі.

Зі святом вас, дорогі побратими! Зі святом, Сумський, Харківський, Луганський, Донецький прикордонні загони.

Сумський прикордонний загін охороняє ділянку державного кордону з Російською Федерацією протяжністю 562,5 км, з них річкової – 98 км, в межах 8 контрольованих прикордонних районів.

Харківський прикордонний загін охороняє ділянку державного кордону з Російською Федерацією протяжністю 279,67 км, з них річкової – 7 км, в межах 7 контрольованих прикордонних районів.

Луганський прикордонний загін охороняє державний кордон з Російською Федерацією у Луганській області в межах 7 контрольованих прикордонних районів; вздовж лінії розмежування з ТОТУ у Луганській області в межах Станично-Луганського контрольованого прикордонного району.

Донецький прикордонний загін (управління дислокується у м. Маріуполь) виконує службово-бойові завдання вздовж лінії зіткнення у межах Донецької області. Загальна протяжність ділянки відповідальності складає 193 км. З них: по лінії зіткнення - 105 км.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси