25-у річницю Незалежності Держприкордонслужба зустрічає з гідними результатами

НАЗАД
24 серпня 2016 08:35

25-річниця з Дня Незалежності України – це довгий та тернистий шлях становлення України, як самостійної європейської держави. Протягом цього часу реформувалася і Держприкордонслужба, аби гідно реагувати на виклики сьогодення та створити сучасну, модернізо

25-річниця з Дня Незалежності України – це довгий та тернистий шлях становлення України, як самостійної європейської держави. Протягом цього часу реформувалася і Держприкордонслужба, аби гідно реагувати на виклики сьогодення та створити сучасну, модернізовану та потужну систему охорони державного кордону. 

Так, лише у 2016 році на державному кордоні було виявлено та затримано майже 700 нелегальних мігрантів, які намагалися у різний, однак незаконний, спосіб потрапити до країн Європейського Союзу. У більшості випадків по той бік кордону вони «мандрували» за безтурботним життям і кращою долею. Також у цьому році прикордонники виявили 840 осіб, які перевищили терміни перебування на території України та намагалися у незаконний спосіб залишитися в нашій державі. Як показує практика, частина з них в подальшому намагаються незаконно потрапити до країн Європи.

Крім того, з початку року в ході перевірочних заходів прикордонники виявили майже 6 тисяч громадян, які використовували підроблені документи, склали більше 40 тисяч адмінпротоколів та оформили штрафів у розмірі 16,7 мільйонів гривень.

Під час заходів контролю у пунктах пропуску прикордонні наряди виявляли та вилучили 812 транспортних засобів, що на 50% більше ніж у 2015 році. З них у 276 випадках громадяни надавали підроблені документи, а більшість автівок використовували для переміщення контрабанди товарів. Крім того, співробітники Держприкордонслужби попередили більше 3350 випадків, коли через кордон незаконного  везли вантажі та товари. Загалом їх вилучено на суму майже 750 мільйонів гривень, що у два рази більше, у порівняні з минулим роком.

Варто зазначити, що з початку року у 820 випадках вилучено 650 одиниць зброї, більше 30 тисяч штук боєприпасів та майже 14 кілограмів вибухових речовин. Також за неповних вісім місяців прикордонники уже вилучили близько 77 кг наркотичних речовин.  

Шлях реформування, який обрала Держприкордонслужба є незмінним та послідовним адже це дозволяє забезпечувати належну охорону рубежів нашої Батьківщини та не допускати  протиправної діяльності, що завдає шкоди державі.

Нагадаємо, що співробітники прикордонного відомства постійно реалізовують комплекс, в тому числу і превентивних, заходів, з метою зниження рівня протиправної діяльності та організованої злочинності. Вони направлені на протидію загрозам у сфері боротьби з незаконним переміщенням через державний кордон нелегальних мігрантів, підакцизних товарів, контрабанди наркотичних засобів, зброї та боєприпасів тощо. Зокрема, в даний час триває спеціальна прикордонна операція «Кордон-2016», яка сприяє стабілізації обстановки не лише на державному кордоні, а й у прикордонних регіонах країни. До неї, окрім Держприкордонслужби, залучені взаємодіючі правоохоронні органи України та прикордонні відомства суміжних європейських країн.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси