Голова Держприкордонслужби привітав ветеранів-прикордонників Великої Вітчизняної війни

НАЗАД
05 жовтня 2012 14:17

Напередодні святкування 67-ї річниці Дня Перемоги Голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин зустрівся з ветеранами-прикордонниками.

Напередодні святкування 67-ї річниці Дня Перемоги Голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин зустрівся з ветеранами-прикордонниками, учасниками Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

Героїчний подвиг прикордонників, солдатів і офіцерів у роки Великої Вітчизняної війни є історичною пам'яттю і національною гордістю українського народу. Усі прикордонні застави вели нерівний бій віч-на-віч з ворогом. Та ні одна з них не залишила без наказу своєї ділянки кордону. Переважаючі сили ворога могли оточити та знищити  застави,  але не були в змозі примусити охоронців Вітчизни скласти зброю та здатись. Історія не знає фактів добровільної здачі в полон чи зради прикордонників. Втрати прикордонників під час оборони кордону були величезними - на деяких заставах загинули всі. Тому серед безповоротних втрат прикордонних військ в перших боях війни понад 90%  складають пропалі безвісти.

«Ми ніколи не забудемо людей, які винесли тяжкі випробування на своєму життєвому шляху, захищаючи Вітчизну. Ваша мужність і любов до Батьківщини завжди є гідним прикладом для всіх нас», - сказав Микола Литвин, виступаючи перед запрошеними. Голова Держприкордонслужби привітав ветеранів з наступаючим святом, побажав усім міцного здоров’я, довгих років життя.

Також під час заходу для ветеранів із святковою концертною програмою виступив Академічний ансамбль пісні і танцю України Державної прикордонної служби України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси