$18 000 за переправлення групи військовозобов’язаних за кордон – трьом закарпатцям обрано запобіжні заходи

НАЗАД
13 жовтня 2022 09:39

За процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури трьом жителям Виноградова повідомлено про підозру у незаконному переправленні через кордон групи військовозобов’язаних чоловіків (ч. 3 ст. 332 КК України).

 

За процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури трьом жителям Виноградова повідомлено про підозру у незаконному переправленні через кордон групи військовозобов’язаних чоловіків (ч. 3 ст. 332 КК України). Двох осіб взято під варту з можливістю внесення кожним 208 тис. грн застави, а їх спільник перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

Слідством встановлено, що підозрювані підшукали трьох громадян, готових надати грошову винагороду за можливість незаконно перетнути кордон. Ділки розмістили військовозобов’язаних в одному з помешкань у Виноградові, де ті мали вичікувати слушного часу для подальшого переправлення на територію Угорщини. Днями осіб викрили саме під час одержання 18 тисяч доларів США оплати за їх протиправні послуги.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі  Берегівського районного відділу поліції за оперативного супроводу відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та Мукачівського прикордонного загону.

Нагадаємо, що членів злочинного угруповання, яке «спеціалізувалось» на переправленні через кордон чоловіків призовного віку, затримали у Закарпатській області. Викрити зловмисників, які переправляли військовозобов’язаних громадян України, вдалось завдяки матеріалам, напрацьованим оперативниками Мукачівського прикордонного загону. Своїх «клієнтів» ділки намагались переправляти через українсько-румунську ділянку кордону, отримуючи при цьому неправомірну грошову винагороду у розмірі 6000 доларів США з однієї особи.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси