На Львівщині затримали зловмисницю за підозрою у торгівлі людьми

НАЗАД
01 квiтня 2024 16:05

Правоохоронці припинили незаконну діяльність з вербування та переправлення до країн ЄС жінок з метою їх залучення до сексуальної експлуатації.

Заходи проводили оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно із працівниками Управління міграційної поліції, слідчими та за підтримки Управління кримінального аналізу ГУНП у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, в рамках кримінального провадження розпочатого за ч. 1 ст. 149 КК України.

В результаті проведення заходів спільна міжвідомча група затримала 27-річну уродженку Харківської області, яка тимчасово проживала у Львові, під час руху до пункту пропуску. Правоохоронці задокументували факт вербування нею особи для  її переміщення до країн ЄС, а саме Франції, з метою подальшої сексуальної експлуатації. В ході проведення обшуку за місцем проживання зловмисниці виявлено та вилучено ноутбук, мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи.  

Фігурантці кримінального провадження оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до восьми років.

Правоохоронці провели невідкладні слідчі дії та встановили обставини правопорушення та потерпілих осіб. Суд обрав організаторці незаконної діяльності запобіжний захід -  тримання під вартою з правом внесення застави.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси