Загинув, боронячи Батьківщину: хвилина мовчання прикордоннику Михайлу Стрішку

НАЗАД
15 сiчня 2024 09:00

Михайло народився 15 січня 1985 року в місті Енергодар Запорізької області.

У 2002 році закінчив Черкаський коледж економіки та управління. Не маючи військового досвіду та керуючись своєю громадянською позицією, чоловік з перших днів повномасштабної війни звернувся до місцевого ТЦК та був призваний до лав Державної прикордонної служби України.

Проходив службу в підрозділах Чернігівського прикордонного загону та виконував бойові завдання на сході України.

Мар’їнка, Авдіївка, Новомихайлівка... Назви цих населених пунктів у всіх на слуху. А наші воїни пам’ятають їх, як місця запеклих бойових дій. Михайло до останнього подиху тримав позиції разом з побратимами.

18 жовтня 2023 року внаслідок ворожого мінометного обстрілу вогневих позицій в районі населеного пункту Новомихайлівка Донецької області сержант Михайло Стрішко отримав поранення несумісні з життям.

Побратими згадують Михайла не лише як захисника, але й як особистість, як мрійливу та життєрадісну людину, надійного товариша, вірного побратима. Михайло цікавився історією, міг годинами вести розмови  на історичну тематику. А життєву рівновагу шукав наодинці з собою - тільки но з’являлася нагода чи вільний час між тренуваннями і заняттями, брав вудилище  і йшов рибалити.

День народження – це час, коли ми згадуємо твою усмішку, тепло твого серця та героїзм, який завжди буде у пам’яті. Ти завжди будеш жити серед нас, у наших серцях і кожній краплинці волі, що ти віддав за нашу свободу.

У Михайла залишилася дружина та двоє дітей.

У скорботі схиляємо голови, поділяючи біль непоправної втрати разом із рідними та вшановуючи світлу пам’ять гідного сина України...

Тримай, Михайле, небесний стрій!

А ми мстимося ворогу щодня.

Вічна пам’ять та вічна слава Герою!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси