На Львівщині родинам полеглих Героїв-прикордонників вручили державні нагороди

НАЗАД
07 грудня 2023 14:38

Нагороди сім’ям загиблих прикордонників вручив заступник начальника 7 прикордонного Карпатського загону полковник Петро Жовнич.

Відповідно до Указу Президента України, за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України сержанта Андрія Матиса, молодшого сержанта Юрія Бублика, молодшого сержанта Богдана Березія та старшого солдата Андрія Стріжика нагороджено орденами «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Матис Андрій Станіславович проходив службу на посаді начальника групи зв’язку Львівського прикордонного загону. Коли росія прийшла з війною, Андрій у складі прикордонного підрозділу вибув на Донеччину захищати Батьківщину. У квітні цього року під час масованого обстрілу, тримаючи оборонні позиції в районі Бахмума, прикордонник отримав поранення, несумісні з життям. У Героя залишились батьки, дружина та син. Нагороду отримала дружина Юлія Ігорівна та син Матвій.

Бублик Юрій Володимирович був призваний на військову службу до прикордонного відомства. Разом із побратимами виконував бойове завдання на Донеччині. Наприкінці лютого цього року, під час відбиття збройної агресії ворога поблизу Бахмута, життя воїна обірвалось. У захисника залишилися батьки, дружина, син та донька. Нагороду отримала дружина Галина Миронівна.

Березій Богдан Володимирович у вересні 2022 року підписав контракт про проходження військової служби у лавах ДПСУ. Обіймав посаду інспектора прикордонної служби – водія зведеного прикордонного загону. Життя Богдана обірвалося 29 січня 2023 року під час стрілецького бою в районі населеного пункту Благодатне. У прикордонника залишилися батьки. Нагороду отримала мати Наталія Йосипівна.

Стріжик Андрій Ярославович проходив службу на посаді інспектора прикордонної служби зведеного загону. У складі підрозділу боєць боронив Україну на сході. 21 березня цього року під час виконання бойового завдання, в ході обстрілу позицій ворожим танком, Герой загинув. У Захисника залишилися батьки, дружина та син. Нагороду отримали мати Марія Антонівна та дружина Галина Михайлівна.

Схиляємо голови в глибокій скорботі, приносимо щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам'ять кожному, хто віддав життя за Україну! Герої не вмирають! Вони назавжди в наших серцях!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси